Over anderhalve week is het zover. Dan vindt de eerste editie van SamenLoop voor Hoop in Nijmegen plaats. In het weekend van 17 en 18 juni lopen teams zoveel mogelijk geld bij elkaar voor onderzoek naar kanker. Ruim 200 mensen in verschillende teams hebben zich voor de wandelestafette aangemeld.

De Openingsceremonie

De 24-uurs wandelestafette, die plaats vindt op het terrein van SV Hatert aan de Winkelsteegseweg, wordt gemarkeerd door een drietal ceremonies. Tijdens de openingsceremonie wordt het startschot gegeven van het evenement en de wandeltocht. De deelnemende teams lopen samen de eregasten (mensen die kanker hebben of hebben overwonnen) de eerste ronde. Het is tevens ook het moment waarop het 24-uur durende programma van entertainment en activiteiten van start gaan. Het volledige programma is te vinden op de samenloopvoorhoop.

De Kaarsenceremonie

Wanneer het schemert zullen er langs het hele parcours kaarsenzakken worden ontstoken. Deze kaarsenzakken bevatten wensen van hoop en aanmoediging voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. Rond 22:30 uur vindt de kaarsenceremonie plaats. Tijdens deze plechtigheid wordt stilgestaan bij mensen die ons zijn ontvallen aan kanker, worden verhalen verteld over het omgaan met kanker en het overwinnen ervan. Tijdens de ceremonie staan de eregasten centraal en het geheel wordt muzikaal ondersteund.

De Kinderloop & Slotceremonie

Op de laatste dag van de SamenLoop voor Hoop Nijmegen wordt in de ochtend gestart met de Kinderloop. Gedurende 24 minuten lopen de kinderen over het parcours. Sam en Hopie, de mascottes van de Samenloop zullen hen daarbij aanmoedigen.

Tegen het middaguur, wanneer de 24-uurs wandelestafette erop zit, de laatste ronde gelopen door alle aanwezige wandelaars. Nadat iedereen over de finish van het parcours is gelopen, wordt de eindstand bekend gemaakt. De opbrengst van het event zal daarna verdeeld worden onder het Radboud Oncologiefonds, het Marikenhuis en de landelijke organisatie van KWF Kankerbestrijding, de organisatie waaronder de SamenLoop voor Hoop georganiseerd wordt.

Benieuwd naar wat er allemaal te doen is gedurende het weekend van 17 en 18 juni? Kom dan een kijk je nemen op het terrein van SV Hatert. Winkelsteegseweg 208, 6534 AR Nijmegen.

Volgende bericht Vorige bericht