
Dit keer een geweldig voorgerecht, dat ik eens tegenkwam bij een restaurant in Oss. Helaas bestaat dat niet meer, maar daar werd zó lekker gekookt, dat ik dit voorgerecht nog steeds en regelmatig maak.
Voorgerecht voor 4 personen
Klaar in 20 minuten
Ingrediënten
- 5 krabsticks (supermarkt)
- 1 hard gekookt ei
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 lente-uitjes
- 8 lange plakken gerookte zalm van ieder 6 cm breed (Markt)
(zijn de plakken te smal, dan heb je meer plakken nodig) - 1 fris zure appel
Voorbereiding:
- Pel het ei en prak die met een vork totdat het kleine stukjes zijn
- Snij de krabsticks in kleine stukjes
- Was de lente-ui en snij deze in kleine ringetjes
- Schil de appel en snij deze in kleine blokjes
- Doe dat allemaal in een kom
- Roer daar de mayonaise doorheen totdat het een hechte massa is.
(alles moet echt aan elkaar plakken. Doe er anders nog 1 lepel mayonaise bij)
Bereiding:
- Leg 1 plak zalm op een bord
- Leg een tweede plak daar dwars overheen tot ze samen een kruis vormen
- Leg op het kruispunt 1/4e deel van de mayonaise-massa
- Vouw de zalmplakken er omheen, totdat je alleen nog maar zalm ziet
(eventueel leg je er nog een extra plak zalm omheen)
Opdienen met wat whiskysaus of cocktailsaus er omheen.
Wijn:
En dan moet je dit eens proeven met een glaasje koude Sauvignon Blanc.
Het fruitige daarvan doet het echt perfect bij de smaak van de appel.