Kip met oestersaus en kastanjechampignons

Kip met Oestersaus

Soms sta je voor de koelkast en vraag je je af waarom je voor dat weekend geen lekker gerecht hebt voorbereid. En dan moet je het doen met wat er nog ‘op voorraad’ is. Maar wat daar dit keer is uitgekomen vonden we zo lekker, dat we het vaker gaan klaar maken.

Hoofdgerecht voor 2 personen

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten


Ben je met z’n vieren, dan kook je gewoon het dubbele. Toch?  Maar goed, nu voor 2 personen dus:

Ingrediënten

250 gram kipfilet
250 gram kastanjechampignons
5 eetlepels oestersaus
1 eetlepel kikkoman (of zoute ketjap)
3 eetlepels room
Beetje verdikkingsmiddel
Aluminiumfolie
En een beetje olijfolie

En voor het ‘opmaken’ een beetje bieslook en wat sesamzaadjes

Voorbereiden

Snij de kipfilet in twee stukken. (Niet kruiden!)
Borstel de kastanjechampignons schoon
         Snij ze daarna in plakjes

Klaar? Daar gaan we:

Doe in twee pannen wat olijfolie en warm dit even op.
Doe in pan 1 de kastanjechampignons
     Laat dit, met deksel op de pan (!), in 10 minuten op laag vuur garen
Braad in de tussentijd in pan 2 de kipfilet op matig hoog vuur even aan 
Doe na 5 minuten de deksel op de pan en zet het vuur zo laag mogelijk.
Laat de kip zo rustig in 15 minuten gaar worden.
Kijk wel halverwege of de kip niet droog is gekookt. Die er anders ietsje olijfolie bij.

Snij na die 15 minuten even een stukje kip door om te kijken of die gaar is.
Haal de kip dan uit de pan en hou die in aluminiumfolie warm.
Voeg aan het braadvocht de oestersaus, de kikkoman en de room toe. Even roeren.
Doe daar de kastanjechampignons bij met aanhangend vocht
Voeg daarna steeds een klein beetje verdikkingsmiddel toe en blijf roeren tot het een mooie saus is geworden.
Proef de saus even en voeg eventueel wat extra oestersaus of room toe (naar smaak)
Leg de kip in de pan met saus en laat alles, met deksel op de pan, in 2 minuten weer goed heet worden.

Erg lekker met röstirondjes