De Grand entree

Een voorgerecht voor 4 personen waarmee je een fantastisch begin maakt van iedere kookavond.

4 gerechtjes op één bordje. Je komt dan ook wel echt binnen.

En, het is zo klaar.

Ingrediënten:

1 ons Hollandse garnalen

1 ons gepelde gamba’s

1 ons carpaccio (bij iedere supermarkt kant-en-klaar verkrijgbaar)

1 zakje cup-a-soup / (mijn voorkeur is hier de champignonsoep

En voor de sausjes:

Beetje mayonaise (het liefste halvanaise of yogonaise)

Beetje gewone ketchup

Beetje cognac of sherry of sinaasappelsap

Beetje Cointreau

En verder:

4 borden waar de gerechtjes op passen

4 likeurglaasjes op een voetje (dan steekt het er mooi bovenuit)

4 likeurglaasjes zonder voetje

4 kleine soepkommetjes

4 kleine schaaltjes voor de carpaccio

Alles bij de hand? Mooi, daar gaan we:

Verdeel de garnalen over de vier likeurklaasjes-met-voetje

Verdeel de gamba’s over de 4 andere likeurglaasjes

Verdeel de carpaccio over de 4 schaaltjes. Let op het is heel dun, dus doe wel voorzichtig

Sprenkel nu de saus die standaard bij de carpaccio zit over de schaaltjes met carpaccio

Verdeel daaroverheen de pijnboompitten en de vlokken kaas (ook die zitten standaard in de verpakking)

Zo, de carpaccio is nu al klaar.

Doe 2 eetlepels mayonaise in een kommetje en giet daar een beetje ketchup overheen. Even roeren totdat het geheel een gelijke kleur krijgt

Doe er dan wat cognac of sherry bij en roer tot het een mooie saus is geworden. En giet een beetje saus over de garnalen.

Ook klaar.

Doe opnieuw 2 eetlepels mayonaise in een kommetje en doe daar wat Cointreau bij

Even roeren totdat het een gladde saus is geworden en verdeel dit over de gamba’s

Ook klaar.

Maak wat water heet (niet te veel anders wordt het soepje waterig) en strooi daar het zakje cup-a-soup in. Even goed roeren tot alles is opgenomen.

Verdeel de soep over de 4 soepkommetjes.

Ook klaar.

Plaats al dit lekkers vervolgens gewoon op de borden. Met bestekjes erbij.

En dan moet jij eens kijken hoe verbaasd iedereen is wanneer je dit op tafel zet.

.

Heb jij het recept klaargemaakt? Laat je dan Rien even weten wat je er van vond? –>

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *