Kipfilet in witte wijnsaus, Koken met Rien

Even tussendoor een leuk recept voor de liefhebber van kip.
Eigenlijk is dit een recept, dat ik ‘fris’ zou willen noemen.  Wat natuurlijk ook een beetje komt door het feit dat we hier crême fraîche gebruiken.
Maar zeker met een glas witte wijn (ik zou gaan voor een grüner veltliner) erbij is dit erg aangenaam eten.
Lekker met een romige aardappelpuree en een beetje sla

Ingrediënten:

4 sjalotjes in kleine stukjes

300 gram kipfilet

25 gr. roomboter

1 teentje knoflook

2 dl witte wijn  

½ tablet kippenbouillon

1 klein bekertje crême fraîche

12 sprietjes bieslook

5 takjes peterselie

1 lenteuitje (want dat staat leuk)

beetje zout

Genoeg voor 2 personen

Bereidingstijd 20 minuten

Daar gaan we:
Snij de kip in blokjes van 3 cm
Laat in een koekenpan 10 gram van de boter rustig smelten tot hij bruin begint te worden
Voeg de gesnipperde sjalotjes toe en laat die 2 minuten zachtjes fruiten
Doe de kipfilet erbij.
Af en toe om en om scheppen totdat de kip bruin begint te worden
Pers de knoflook erboven uit. Even roeren
Doe de witte wijn erbij, 1 dl water en het halve bouillontablet. Even roeren tot de tablet is opgelost.
Haal de kip uit de pan en verpak die even in aluminiumfolie zodat die warm blijft
Zet het gas hoger en laat zo het vocht in 2 minuten tot de helft inkoken.
Doe er 2 eetlepels crème fraîche bij. Niet meer want dan kan het echt te ‘fris’ worden
Even roeren en inkoken
Klop de rest van de boter er in stukjes doorheen
Doe de in stukjes geknipte bieslook en de peterselie erbij
Dan de kip er weer bij. Even samen door laten warmen.
En dan opdienen met wat gesnipperde lente-ui er overheen.
En strooi tot slot daar nog even wat zout overheen. Dat maakt het gerecht helemaal af.
Erg lekker met een glas (of twee) Oostenrijkse Grüner Veltliner.

Bij de volgende uitgave van de Wijkkrant gaan we ‘Kip Stroganoff’ maken. Met rum. Met rum? Ja met rum! Zo lekker…!

Heb jij het recept van Rien gebruikt? Laat je ons weten hoe je het vond?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *