Kip Stroganoff, Koken met Rien

Voorbereidingstijd 20 minuten

Bereidingstijd 30 minuten

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

3 ons kipfilet

2 stevige tenen knoflook

2 grote uien.

1 rode paprika

125 gram gerookte spekkies

1 bakje champignons

rum (het liefst 80% strohrum, dat brandt beter)

Tomatenketchup

Voorbereiding:

Laat de dobbelsteentjes spek alvast in een kleine koekenpan op heel laag vuur rustig bruin worden

Snipper de ui

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snipper de rest in kleine stukjes

Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes

Verdeel de kipfilet in kleinere stukjes en bestrooi die met een beetje zout

Maak twee stevige knoflooktenen schoon.

Bereiding:

Laat drie eetlepels olijfolie in een koekenpan heet worden  

Voeg de kip toe en laat die in 4 minuten iets bruin worden

Haal de kip er uit en hou die in aluminiumfolie warm

Knijp de knoflook boven het vet uit.

Voeg de ui toe en laat die rustig glazig meesmoren (3 minuten)

Voeg de champignons en de paprika toe

Doe de deksel op de pan en laat dit 5 minuten smoren

Kijk tussendoor even of de champignons niet droog koken en doe er anders een beetje olijfolie bij

Haal na 5 minuten de deksel van de pan en giet er een flinke scheut rum bij. Niet roeren!

Zet de afzuigkap uit en flambeer dan de rum (voorzichtig, er kan een steekvlam komen)

Als er geen vlammen meer zijn is de alcohol verdwenen en blijft alleen de smaak over. Voeg dan 3 tot 4 eetlepels ketchup toe.

Roer dit door totdat alles goed gemengd is.

Laat dit inkoken totdat er een mooie saus is ontstaan.

Inmiddels zullen de spekjes mooi donkerbruin zijn. Voeg die toe.

En voeg tot slot de kip weer toe.

Laat dit een minuut of 5 goed doorwarmen.

Ontzettend lekker met rösti of gebakken aardappeltjes.

En een iets zwaardere rode wijn. Mijn voorkeur: Primitivo!

Heb jij het recept van Rien gebruikt? Laat je ons weten hoe je het vond?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *