
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Recept voor 4 personen
Ingrediënten:
3 ons kipfilet
2 stevige tenen knoflook
2 grote uien.
1 rode paprika
125 gram gerookte spekkies
1 bakje champignons
rum (het liefst 80% strohrum, dat brandt beter)
Tomatenketchup
Voorbereiding:
Laat de dobbelsteentjes spek alvast in een kleine koekenpan op heel laag vuur rustig bruin worden
Snipper de ui
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snipper de rest in kleine stukjes
Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes
Verdeel de kipfilet in kleinere stukjes en bestrooi die met een beetje zout
Maak twee stevige knoflooktenen schoon.
Bereiding:
Laat drie eetlepels olijfolie in een koekenpan heet worden
Voeg de kip toe en laat die in 4 minuten iets bruin worden
Haal de kip er uit en hou die in aluminiumfolie warm
Knijp de knoflook boven het vet uit.
Voeg de ui toe en laat die rustig glazig meesmoren (3 minuten)
Voeg de champignons en de paprika toe
Doe de deksel op de pan en laat dit 5 minuten smoren
Kijk tussendoor even of de champignons niet droog koken en doe er anders een beetje olijfolie bij
Haal na 5 minuten de deksel van de pan en giet er een flinke scheut rum bij. Niet roeren!
Zet de afzuigkap uit en flambeer dan de rum (voorzichtig, er kan een steekvlam komen)
Als er geen vlammen meer zijn is de alcohol verdwenen en blijft alleen de smaak over. Voeg dan 3 tot 4 eetlepels ketchup toe.
Roer dit door totdat alles goed gemengd is.
Laat dit inkoken totdat er een mooie saus is ontstaan.
Inmiddels zullen de spekjes mooi donkerbruin zijn. Voeg die toe.
En voeg tot slot de kip weer toe.
Laat dit een minuut of 5 goed doorwarmen.
Ontzettend lekker met rösti of gebakken aardappeltjes.
En een iets zwaardere rode wijn. Mijn voorkeur: Primitivo!
Heb jij het recept van Rien gebruikt? Laat je ons weten hoe je het vond?